Man in stoel met laptop

Zorgverzekering

  • Uitstekende zorgverzekering voor uw gezin
  • Scherpe premie en deskundige begeleiding
  • Prima aanvullende mogelijkheden
Vraag offerte aan

Eenvoudig overstappen

Veel mensen zien er tegenop om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, omdat ze denken dat dit ingewikkeld is en veel rompslomp met zich meebrengt. Niets is minder waar!

Automatische opzegservice

Verzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt, waardoor overstappen heel eenvoudig is. Zodra u een nieuwe zorgverzekering afsluit bij een andere zorgverzekeraar, wordt dit gemeld aan een centrale organisatie. Deze informeert uw ‘oude ’verzekeraar dat u bent overgestapt. Uw polis wordt dan automatisch opgezegd.

Geen acceptatievoorwaarden bij de meeste dekkingen

Bij het afsluiten van de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en de meeste tandartsverzekeringen stellen zorgverzekeraars geen acceptatievoorwaarden. U kunt hierdoor gemakkelijk overstappen van de ene naar de andere zorgverzekeraar.

Alleen als u de meest uitgebreide tandartsverzekering wilt afsluiten, stellen sommige verzekeraars voorwaarden. Denkt hierbij aan het aanleveren van een saneringsverklaring door uw tandarts, of het invullen van een vragenlijst. Ook kan de verzekeraar een wachttijd hebben voordat dure behandelingen worden vergoed.

Zelf uw zorgverzekering opzeggen

Zodra u overstapt naar een andere zorgverzekeraar profiteert u van de automatische opzegservice. Toch is het altijd goed om zelf ook aan uw oude zorgverzekeraar te melden dat u de verzekering opzegt.

Wilt u in de laatste weken van het jaar overstappen, maar u twijfelt nog naar welke aanbieder? Zeg dan in elk geval voor 1 januari 2024 uw huidige zorgverzekering op. U heeft dan nog tot uiterlijk 1 februari 2024 om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op.