Aanvullende zorgverzekering afsluiten? De keuze is groot

Zoals de naam al zegt, vergoedt de basis zorgverzekering alleen basiszorg. Voor andere kosten, zoals bijvoorbeeld (extra) fysiotherapie, tandartskosten of orthodontie, kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Maar welke kiest u?

Tandarts met mondkapje behandeld een vrouw

Gedurende uw leven verandert uw zorgvraag meestal. Zo hebben jongeren een andere zorgbehoefte dan senioren of gezinnen met een kinderen of een kinderwens. Een aanvullende zorgverzekering is daarom vaak (semi)maatwerk.

Voorwaarden
De aanvullende zorgverzekering valt niet onder de Zorgverzekeringswet. Daardoor kunnen zorgverzekeraars zelf bepalen wat er in de pakketten zit die ze aanbieden. Ook mogen ze aanvullende voorwaarden stellen. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat ze u kunnen weigeren als verzekeringnemer of meer premie mogen vragen als u een hoger risicoprofiel hebt.

Niet alles vergoed
Een aanvullende zorgverzekering vergoedt lang niet altijd alle extra kosten die u maakt. Zo is er vaak sprake van een maximaal aantal behandelingen of een maximale vergoeding per behandeling. Daarom is het verstandig om de voorwaarden van de zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Persoonlijk zorgadvies 
Het is best ingewikkeld om te kiezen welke aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering het beste bij u past. Wilt u hier persoonlijk advies over? Neem dan even contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.